Ny generasjon elektrisk gaffeltruck: 6-32 tonn

Svært høy utholdenhet er den viktigste egenskapen til den nye serien elektriske gaffeltrucker fra Carer. En rekke andre funksjoner gjør den også til noe helt nytt. Den første gaffeltrucken kommer om noen få uker og vil dermed være klar for demo for kunde. Gaffeltruckene er miljøvennlige, nærmest lydløse og meget driftssikre. Et bredt spekter av ulike alternativer gjør det mulig å skreddersy gaffeltruckene til mange ulike driftsbehov: fingertip, joystick, varmeanlegg, klimaanlegg,  elektronisk nøkkeltilgang, vektindikatorsystem, kameraløsninger og mange andre smarte muligheter som vil bidra til førerens komfort og sikrer effektiv drift.

– Sterke, stillegående og avanserte. Slik er den nye generasjonen Carer elektriske gaffeltrucker i klassen 6-32 tonn. Vi gleder oss til å få den første 16 tonns gaffeltrucken til landet, og vi ser på dette som starten på en ny epoke innen elektriske gaffeltrucker, forteller Erik Nicolaisen hos Quick Truckservice, som er valgt som distributør av Carer i Norge.

Det elektriske skiftet er allerede godt i gang på mindre gaffeltrucktyper og fra før av har Quick Truckservice levert et stort antall elektriske gaffeltrucker. Nå starter man på et svært viktig segment av elektriske gaffeltrucker som mange av kundene allerede har etterspurt.

– Vi har fulgt utviklingen tett over lengre tid innen denne klassen av trucker. Vi har vært avventende og studert nøye det som tidligere har vært vist fram. Nå kan vi imidlertid feire at Carer, en av verdens største og ledende produsenter av elektriske gaffeltrucker, har utviklet et helt nytt design basert på batteridrift. Den første maskinen er bestilt og kommer til landet om noen uker, forteller Bjørnar Henriksen.

Dermed er de nye elektriske gaffeltruckene som Carer nå presenterer som reelle alternativer også for industri, shipping og transport, der Quick Truckservice har mange av sine kunder.

– Her snakker vi om intensiv kjøring og høye krav til effektivitet. Våre kunder har i dag som regel dieselmaskiner som går veldig mye, svært sjelden ser vi en truck som kan stå stille i lenger perioder. Derfor stilles det høyere krav i dette segmentet, sier Nicolaisen.

Carer er en ledende produsent av elektriske gaffeltrucker. Man har gått grundig til verks og bygget opp trucken fra bunnen av. Man har ikke tatt utgangspunkt i et dieselchassis og gjort om dette til elektrisk gaffeltruck. I stedet har man bygget opp designet fra grunnet av og med formål å skape noe helt nytt.

– Resultatet av dette er helt unikt, for eksempel ser vi en truck som er langt smidigere i utvendige fysiske mål sammenlignet med konkurrenter i samme segment, påpeker Nicolaisen.

Gaffeltruckene er miljøvennlige, nærmest lydløse og meget driftssikre. Et bredt spekter av ulike alternativer gjør det mulig å skreddersy gaffeltruckene til mange ulike driftsbehov: fingertip, joystick, varmeanlegg, klimaanlegg,  elektronisk nøkkeltilgang, vektindikatorsystem, kameraløsninger og mange andre smarte muligheter som vil bidra til førerens komfort og sikrer effektiv drift.

– De første bestillingene på demo-kjøring er allerede avtalt. Vi ser på dette som et marked som har stort potenisiale. Mange bedrifter ønsker å gå over til batteridrift og Carer ligger ligger i front med maskiner som er bygget for elektrisk drift, maskinene kommer med ulike batterialternativer, sier Henriksen.

Den internasjonale truckbransjen har også møtt nyheten fra Carer med stor entusiasme og fagpressen regner de nye gaffeltruckene som en «game changer» innenfor segmentet med elektriske trucker. Carer sin A-serie med elektriske gaffeltrucker er med kapasitet fra 8 tonn og opp til hele 20 tonn er fullastet med smarte teknologiske løsninger. Her behøver du ikke å ha «rekkevideangst» – trucken orker en hel arbeidsdag.

– Mange av våre kunder er godt i gang med det grønne skiftet, og her har vi gjennom Yale et stort utvalg elektriske gaffeltrucker å tilby i den minste klassen. Vi ser fram til å kunne presentere stadig flere nye modeller for kunder som ønsker å sette mindre klimaavtrykk, for de som daglig jobber med maskiner er det også et stort steg framover i arbeidsmiljø, med mindre støy og renere luft,  sier salgssjef Erik Nicolaisen.

De siste årene har Quick Truckservice hatt en svært positiv utvikling og stadig flere kunder har kommet til. Man satser også på å kunne tilby elektriske trucker i et økende marked.

– Våre kunder har høye krav til tilpasning, effektivitet og kontinuerlig drift. Vårt motto og leveregel er å kunne yte rask og god service til riktig pris. Vi er kjent for gode servicefolk som har som motto at alt må fungere til enhver tid. Med både Carer og Yale er vi sikre på at vi stiller enda sterkere i konkurransen, sier daglig leder Bjørnar Henriksen.

Scroll to top